10:00 Türkiye Enflasyon ; 15:30 ABD İstihdam Raporu

Güncel Piyasa ve Döviz Haberleri 03/09/2021 - Cuma

10:00 Türkiye Enflasyon ; 15:30 ABD İstihdam Raporu

  • Küresel mali piyasalarda dün günü yine temkinli iyimser bir şekilde tamamladı. ABD Dolarının piyasa kurunun (DXY) 92,2 seviyesine kadar bir miktar daha değer kaybetmesi ile, risk iştahı göreceli de olsa canlılığını korudu. 
  • Bu bağlamda, EURUSD paritesi 1,19 seviyesinin kıyısına kadar gelerek son 1 ayın en yüksek değerine ulaştı. Küresel hisse senedi endekslerinde de bir miktar yükseliş görüldü. Altın ve gümüş, sırası ile, 1,810 ve 24 dolar seviyelerinde yönsüz bir şekilde yerinde saymaya dün de devam ettiğini gördük. 
  • Küresel piyasalarda ılımlı bir hava hakim olsa da, bugün günün her iki yarısında da açıklanacak önemli veriler öncesinde piyasaların temkinlilik dozunu da ellerinden bırakma istemediklerine şahit oluyoruz. Bugün ilk olarak 10:00'da Türkiye'de Ağustos ayı enflasyon rakamlarını izleyeceğiz. Reuters anketine göre, aylık bazda TÜFE'nin %0,60 artış kaydetmesi, bunun sonucu olarak da yıllık enflasyonun Temmuz ayında yükseldiği %18,95 seviyesinden %18,70 seviyesine gerilemesi bekleniyor. Hafta içinde açıklanan İstanbul enflasyonu sonrasında, riskin yukarı yönlü olduğunu düşünüyoruz. 
  • Günün ikinci yarısında ise, saat 15:30'da ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanacak resmi istihdam raporunu takip edeceğiz. Anketlere göre, tarım dışı sektörde 750bin kişinin istihdam edilmesi, işsizlik oranının %5,2 seviyesine gerilemesi bekleniyor. Raporun alt kalemlerinde ise, enflasyon göstergesi olan ortalama kazançların aylık %0,3 yıllık ise %4 artması bekleniyor.  

Bültenin Devamı İçin Tıklayınız